Общество

ЕС призова Великобритания: Време е за избор

0
Дойде време да се направи избор какви отношения с Европейския съюз (ЕС) след Brexit иска Великобритания. Това заяви днес главният преговарящ от страна на Съюза Мишел Барние в Лондон, като настоя Обединеното кралство да изясни позицията си. 

 
“Единственото, което мога да кажа, е: без митнически съюз и извън единния пазар, бариерите пред търговията със стоки и услуги са неизбежни. Дойде време да се направи избор”, каза Барние.
 
Британският министър по въпросите на Brexit Дейвид Дейвис, от своя страна, изрази увереност, че споразумение за преходния период може да бъде постигнато до срещата на върха на ЕС през март. 
 
Великобритания ще напусне митническия съюз на ЕС след Brexit, но при преговорите с Брюксел ще се стреми към сключване на споразумение за свободна търговия, посочи Дейвис, цитиран от ТАСС. 
„Искаме всеобхватно споразумение за свободна търговия“, подчерта той. 
 
Офисът на британския премиер Тереза Мей посочи по-рано днес, че страната няма да остане в митническия съюз след напускането на ЕС. Консервативната партия на Мей е разделена между желаещите пълна „раздяла“ с Евросъюза и поддръжниците на запазване на по-близки икономически връзки с блока и неговия 500-милионен пазар. 
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега