Vox Populi

д-р Ваньо Шарков: И така… отново…

0

На 17 юни БНБ категорично заяви, че някаква банка била „стабилна, с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално“. Три дни по-късно, на 20 юни, вече има „изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции“. Същата банка щеше да заработи на 21 юли, но по-късно дойде нова дата – 23 септември. Едни милиони били изнесени от същата банка в чували, с камионетки, самолети или каравани, а после ни информираха, че не е баш така, а били източени през последните три или повече години. Арестуваха касиерки и хигиенистки, после пуснаха половината. Според БНБ трябва да има специално законодателство, за да се защитят парите на всички вложители, после няма да има, след това ще има…ама ако се актуализира бюджета на държавата.
И ТАКА-АКО НЯКОЙ ПОЗНАЕ КОЯ ОТ ИЗРЕЧЕНИТЕ ДУМИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ДНИ Е ИСТИНА, МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА КАТО ИНДИАНСКИ ШАМАН.
„Любимото“ ни правителство ще подава оставка, същото правителство, което спретна митинг на организирани екскурзианти на Орлов мост заедно с туроператорите на коалиционния си партньор, за да ни убеди колко стабилно е управлението. Колкото оная банка. После изборите да са в края на юли, да ама не парламентарните, а онези за председател на една партия. Същият, който няма да става евродепутат, ама стана, защото без него европейския парламент щял да е като банка без квестори. При президента се разбират някакви партии новите избори да са на 5-ти октомври, а после единият участник в разговорите се сеща, че това било религиозен празник на част от управляващите. Междувременно правителството няма идея кога ще подаде оставка, защото парламента трябва да приеме важни закони, включително и онзи за банката.
И ТАКА – АКО НЯКОЙ БЕ ПОЗНАЛ КОЛКО ОТ ИЗРЕЧЕНИТЕ ДУМИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ СА ЛЪЖА, МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА КАТО ДЕПУТАТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ.
А според БНБ, онази банка не е във фалит, но фалита на родното здравеопазване не е работа на банката. Явно не е работа и на „оставковото“ правителство, защото то не гледа никакви законопроекти за актуализация на бюджета на НЗОК. Но партиите имали консенсус, че трябва да увеличат парите за здраве. Междувременно премиерът е на обратното мнение и чака анализ от касата как сами ще се справят с дефицита. После изведнъж и от нищото, финансовия министър намери пари за актуализация с две трети от необходимото. Но пък здравния министър, обвинен вече от министерския съвет, че не знае как се внасят законопроекти, вече щял да иска цялата сума. И какво стана с консенсуса на партиите в „любимия“ парламент? Но и тази важна работа трябва да се свърши от депутатите преди оставката на кабинета.
И ТАКА – АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СВЪРШИ, ИЛИ ПО-ТОЧНО, КАКВО ЩЕ РАБОТИ ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ, МОЖЕ ДА СИ ВЛОЖИ ПАРИТЕ В „ОНАЗИ“ БАНКА. РИСКЪТ ОТ ЗАГУБА Е МИНИМАЛЕН, ПОНЕ СПОРЕД БНБ, ОТПРЕДИ ТРИ СЕДМИЦИ.
А сега сериозно:
• след Виденовата криза през 1996-97 година, никой не вярваше, че партията, която тогава управляваше, може отново да ни докара толкова тежка институционална криза.
• след като правителството на ОДС, начело с Иван Костов и неговият екип, възстанови за години напред финансовата стабилност на България, никои дори не си е помислял, че ще се реди на опашки пред която и да е банка.
• след старта на здравната реформа, никой български лекар не е предполагал, че некадърността на следващите управления може да ги изкара на поредния „символичен протест“ пред болниците.
Затова АКО СМЕ ЗАБРАВИЛИ БИТКИТЕ, КОИТО СМЕ ВОДИЛИ ПРЕДИ, НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛИМ ВОЙНАТА, КОЯТО ДНЕС ТЕ ВОДЯТ СРЕЩУ НАС…….

източник: Официална фейсбук-страница на Ваньо Шарков

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега