Политика

Дора Янкова: Разправиите във фонд “Земеделие” са недопустими

0

Изпълнителният директор и заместникът на фонд „Земеделие” информирали парламентарната група на Коалиция за България „с тревога”, че е необходимо договорите, които са до края на 30-ти юни, да бъдат незабавно изписани и стартирани, защото това са един голям брой договори за доста средства, милиони. Те касаят земеделски производители, общини и други бенефициенти.

Това заяви Дора Янкова, заместник-председател на Парламентарната група на Коалиция за България и заместник-председател на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание.

Тя допълни, че тази тревога е била за действията по отношение на Управителния съвет, на самия министър към самия фонд.

„Нашата тревога, като парламентарна група, е, че се поставя под условия и въпрос работният режим на самия фонд, който е свързан след това с бенефициентите и земеделските производители. Тази разправия трябва да приключи”, категорична бе Янкова.

По нейните думи министър-председателят трябва да покани министъра, ако не е в състояние и УС трябва да бъде на нивото на отговорността пред българския народ, пред българското земеделие и пред отговорностите като средства, които са свързани с ЕС. „Нашата група е категорична, че в края на мандата такива разправии са недопустими пред българския народ. Затова призоваваме и министърът да се изнесе на нивото си като министър и министър-председателят незабавно да встъпи в ангажиментите като министър-председател, заедно с Управителния съвет и да се даде спокойствие на всички бенефициенти. Всичко друго е последващо”, заключи Дора Янкова.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега