ИЗБОРИ 2017

Днес стартира предизборната кампания

0

От 00.00 ч. днес се откри предизборната кампания в изборите за народни представители на 26 март, точно 30 дни преди деня на вота. Кампанията ще продължи 23:59 часа на 24 март. 

Общо 13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитети, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в изборите. Инициативните комитети са регистрирани в 13 изборни района, като най-много (5) са регистрирани в 25-ти район в София. 

След жребия на ЦИК за номерата в бюлетината коалиция „БСП за България” ще е с номер 10, а ГЕРБ с номер 11. Партия „Воля” на Марешки е с номер 6, а Реформаторски блок-Глас Народен с номер 21. ДПС е с номер 9. Номер 1 е партия ДРОМ. Обединени патриоти са с номер 17, а Обединение ДОСТ с номер 13. Жребият отреди на АБВ и Движение 21 номер 8. 

Първи старт на кампанията от София ще дадат на 24 февруари още на обяд коалиция „АБВ – „Движение 21” в бившото кино Левски, съобщи БГНЕС. 

В 18.00 часа пред паметника на Незнайния войн ще бъде открита предизборната кампания на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”. 

От старата столицата пък ще тръгне ДПС. В 18.30 часа в Двореца на спорта и културата „Васил Левски” във Велико Търново ПП „Движение за права и свободи” ще открие своята национална предизборна кампания.

На 28 февруари изтича срокът за подаване на заявления за гласуване извън страната. Над 21 500 са подадените до сега чрез страницата на ЦИК заявления, а през дипломатическите и консулските представителства в чужбина – по линия на МВнР – над 400. На 4 март изтича срокът, в който ЦИК ще определи местата за разкриване на избирателни секции в чужбина. 

Вчера Конституционният съд отмени санкцията, която се предвиждаше, ако не гласуваме. Текстът, който КС визира в решението си, предвиждаше негласувал без уважителни причини в два поредни вота от едни и същ вид, да се заличава от списъците за следващите избори. Така на практика задължителното гласуване остава, но няма да има абсолютно никакви последици, ако не упражним правото си на глас.

 
Източник: Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега