Бургас, Общество

Днес на „Охлюва“ за осми път ще се проведе Карнавал на биоразнообразието

0

За осми път на лятна сцена “Охлюва” (или в зала “Георги Баев” в КЦ “Морско казино”, ако вали) в Морскатаградина ще се проведе любимият на бургаските деца Карнавал на биоразнообразието, който събира пъстри и уникални участници от детските градини и основните училища в града. И тази година Българска фондация Биоразнообразие, заедно с Община Бургас и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас организират заедно вълнуващото събитие, което ще се проведе днес (понеделник) от 17.00 часа.

Карнавалът на биоразнообразието привлича над 100 деца и техните родители и преподаватели и се превръща в истински празник на природата. Тази година темата е “Любовта в природата”. Защото тя е навсякъде около нас, във всеки атом и всеки блясък светлина. В жуженето на пчелите, в отекващия тътен на еленските дуели и нежните мелодии на нощните певци. В цветовете на птичите пера, в жабешките хорове и изящния танц на жеравите. В епичните миграции на птиците, в сгушената топлина на гнездата, в омаята на изящните тичинки, във върховете на пеперудените антени.

Специално жури ще връчи наградите в отделните категории. За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

Индивидуално участие

  • награда на журито за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България

Животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да участват в конкурса.

  • награда за най-оригинален “зелен” костюм – от рециклирани или употребявани материали, еко-материали и др.
  • награда за най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/ растение и др.)
  • награда за авторска творба (стихотворение, песен и др.)

 

Групово участие:

  • награда на журито за най-добра и оригинална артистична изява на група деца – танц, сценка, пресъздаване на приказка, басня и др.
  • групова награда за общ тематичен костюм – примерно стадо/ято от един вид диви животни (жаби, чапли, лопатарки и др.), семейство от един вид, обитателите на една екосистема и т.н.

Карнавалът на биоразнообразието се организира в рамките на проект “Солта на живота” на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз.

Всички деца, които желаят да се включат, могат да заповядат в понеделник и да се запишат директно по време на Карнавала.

За повече информация: Радостина Ценова,  Българска фондация Биоразнообразие – 0896 798 908.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега