Бургас, Общество

Днес ще четем в автобуса романа „Аз още броя дните”

0

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. По този повод Читалище “Изгрев 1909” ще представи романа “Аз още броя дните”, победител в конкурса “Ръкописът” на  БНТ 1, в рамките на шестото издание на инициативата “Четем заедно една книга”. Над 2000 бургазлии,  пътуващи на тази дата в автобусите по линии  Б1, Б2, 11 и 12, ще получат от доброволци брошура с текстове от романа на Георги Бърдаров. Отбелязването ще завърши в зала “Георги Баев” на КЦ “Морско казино”, където от 18.30 часа авторът ще бъде представен от своя колега Радко Пенев.

Идеята в един ден един град да чете една книга датира от 1998 година. За първи път тя се реализира в Сиатъл, САЩ. Моделът “One city, one Book” е познат още в Германия, Англия и Ирландия.

През 2013 година народно читалище “Изгрев 1909” – Бургас за първи път приложи тази добра практика и представи младия писател Явор Веселинов, последван от носителката на престижни български награди за литература Керана Ангелова, Радослав Гизгинджиев с трилогията РАЙ, бургаския фантаст Янчо Чолаков и автора на “Ритуалът” Радко Пенев.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас, “Бургасбус” ЕООД  и книжарница “Ciela Books”.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега