Политика, Топ новини

Депутати от ГЕРБ: Финансовият министър крие доклада за “Растеж и устойчиво развитие на регионите”

0

Никой не знае какво се случва с проектите по Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. На какъв принцип са били определени общините, по какви критерии са били разпределени тези 500 млн. лв. и още повече – как се харчат те. Това каза народният представител от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева по време на парламентарния контрол.

„Бяха заделени 160 млн. лв. за 8 министерства, които да ги похарчат за програмите си. Така и не разбрахме как се изразходват тези средства”, каза още Василева. Тя коментира, че повече от месец се опитва да се срещне с финансовия министър, за да обсъди с него тази тема, но дискусия така и не се е състояла.

Василева не е получила никакъв достъп до документите, с които би трябвало публично се обявява прозрачното и ефективно разходване на средства по програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите”.До този момент нямало никаква яснота какво се случва с нея.

„С така гръмко обявената програма обещавахте средствата да се инвестират в забравени приоритети за дадени региони и области. Какво тогава се случи с програмата за безводие – всички са чували за нея, но до ден днешен никой не я е видял. Какво се случва и с Министерство на спорта – в частност със спортните площадки в населени места, колко проекта има одобрени, как се изразходват средствата за тях. Ще получим ли скоро някаква информация? Вие сте длъжни да представяте всички тези данни в НС, още на 19 май това трябваше да се случи. Къде е информацията, защо никой не знае какво се случва с тези милиони раздадени някога?”, попита бившият министър на регионалното развитие и благоустройство от ГЕРБ Лиляна Павлова .


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега