Бургас, Общество, Политика, Топ новини

Губернаторът Вълчо Чолаков: Няма бедстващи хора (ВИДЕО)

0

Обстановката в област Бургас се нормализира. Екипи на отговорните институции са по всички критични точки след падналите обилни дъждове тази вечер. Няма данни за бедстващи или пострадали хора, нито за населени места останали изцяло без ток.

Затворени са пътищата: Бургас – Варна поради преливане на р. “Двойница” в района на гр. Обзор; в община Поморие са затворени пътищата с.Гълъбец- с.Горица и с. Страцин- с. Просеник, където р. Хаджийска е заляла отсечките; в община Созопол е затворен пътят с.Зидарово- с. Димчево, заради излязлата от коритото си р. “Факийска”- обходният маршрут е през с. Извор; пътят Карнобат- Шумен също е затворен за движение.
Остават затворени и пътищата Ахелой- Каблешково и пътят Бургас- Средец- Ямбол в частта му около “Аврамов мост”, като алтернативните маршрути са през Дюлево и Суходол.

Към настоящия момент на територията на област Бургас единствено частично бедствено положение е обявено на територията на община Бургас за кварталите “Долно езерово” и “Лозово”. 70 къщи са наводнени в Долно Езерово. 7 души са евакуирани снощи, в 02.00 часа след полунощ от местността “Черниците”, 6 от квартал “Долно Езерово”. Наводнени улици има още в Равнец, Сарафово и Долно Езерово. Екипи на община Бургас и пожарната са в засегнатите кварталите. В Равнец и Сарафово багери правят отводнителни канавки, които да поемат водата от високите части, за да не навлиза в ниските улици. Към момента водата започва да се оттича и положението се нормализира.

70,5 литра на квадратен метър дъжд са паднали за по-малко от 24 часа.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега