Бургас, Политика, Топ новини

ГЕРБ-Бургас атакува агенция “Пътна инфраструктура”

0

“Ние, народните представители от ГЕРБ-Бургас, с изненада научаваме от медиите, че според председателя на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков „четирилентовият път Бургас – Слънчев бряг е изключителен приоритет”. По време на откриването на пътен възел “Българово” г-н Чайков и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева за пореден път демонстрираха едно пренебрежение към този важен не само за региона, но и за цялата държава участък, за който от година слушаме само популистки обещания.”, заявяват от бургаската структура на герберите.

Според ГЕРБ-Бургас доизграждането на четирилентовия път „Бургас – Слънчев бряг” към настоящия момент било “абсолютно стопирано” и около него “витаели” неясни обещания.

“Средства да бъдат осигурени по програма “Транзитни пътища 6″, която ще стартира в далечен бъдещ период. И този летен сезон всекидневните задръствания във въпросния участък са обичайна гледка както за чуждестранните туристи, така и за хилядите българи, решили да пътуват към най-големия български курорт. За съжаление, тежките пътни инциденти отново са част от полицейската хроника, но всичко това очевидно не притеснява управляващите.”, категорични са от ГЕРБ-Бургас

Заедно с критиката, обаче изказват и приветствията си по повод откриването на пътен възел „Българово”, защото знаели, че по този начин жителите на града ще имат пряк достъп до магистрала.

“За пореден път заявяваме, че той (пътен възел “Българово”, бел. ред.) няма да реши проблема с интензивния трафик през АМ „Тракия” към Слънчев бряг, защото пътуващите предпочитат да преминат през Бургас. Това не е алтернативен маршрут към курорта, той няма нищо общо с пътникопотока от над 2 млн. пътника от Летище Бургас.”, посочват от ГЕРБ.

Освен това ГЕРБ-Бургас Стефан Чайков спекулирал с друга “изключително важна тема за региона” – изграждането на Пътен възел – Запад.

“Недопустими са изказвания, че проектът не е ангажимент и приоритет на АПИ, като по този начин се бяга от отговорност. Още през 2012 г. държавата е уредила финансиране от 4 млн. лева с трансфер от Министерството на финансите, тоест финансирането на пътен възел “Запад” е залегнало в бюджета на държавата. Към настоящия момент обаче управляващите упорито отказват да признаят важността и на този проект, както и нуждата от спешната му реализация.”, припомнят от бургаската организация.

Само преди дни кметът на Бургас Димитър Николов призова спешно да бъде отпуснато държавно финансиране.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега