Бургас, Култура, Общество

В Крайморие ще се проведе Европейска седмица на кинологията

0

За седма поредна година Община Бургас съвместно със Световен Киноложки Алианс и Български Републикански Киноложки Съюз организират “Европейска седмица на кинологията”, която ще се проведе на територията на къмпинг “Крайморие”, квартал Крайморие, с начален час на изложбите 16.00 часа.

В рамките на изложбата, от 4 до 14-ти юли, в Бургас ще се срещнат повече от 30 породи кучета от два континента: от най-големите в света – немските догове до най-малките и крехките – руските той-териерчета. Сред по-необикновените гости ще бъдат красавци като папийон – порода, наричана още куче-пеперуда, ши-тцу, американски кокер спаниел, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи – българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак.

За първи път тази година по време на изданието ще се проведат състезания по фристайл – танци с куче, с участието на отбор от Украйна, както и демонстрационни съревнования по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия).

Любителите на най-добрият приятел на човек ще могат да наблюдават още и показателни изпълнения по програмата “Куче за защита”, в които кучетата-телохранители се състезават по защита на собствениците си в реални условия, като трябва не само да умеят да реагират навреме, но и да са безопасни за околните в градска среда.

В конкурсната програма на екстериорните изложби ще участват расови кучета от различни породи, допълнително разделени в класове според възрастта си. Домашните любимци ще се оценяват от квалифицирани съдии от Египет, Испания, Италия, Украйна, Молдова, Беларус и България. За втори път имаме честта “Европейският шампионат”, включен в програмата на изложбите, да е с ранг на кръг от “Световна купа 2014”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега