Бургас, Общество, Топ новини

В кв. “Черно море” искат санитарна сеч и нови тротоари

0

Жителите на кв. “Черно Море” поискаха премахването на стари, потенциално опасни дървета от вида софора на ул. “Дунав”. Това е основното им оплакване, представено по време на общественото обсъждане на Бюджет 2016.

Финансовата рамка беше представена от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян. Присъстваха още общинските съветници Карамфилка Апостолова и Станислав Андреев.

Според местните жители, огромните стари софори причиняват множество щети. Налице са вече и аварии във водопровода, поради пробив на корената система. Това налага подмяната  на съоръжението, заедно с финализирането на проекта за изграждането на канализационна система в квартала.

Другата причина жителите на “Черно море” да настояват за премахването на дърветата са щетите, които те нанасят върху тротоарите. Отново заради големите корени те са полуразрушени и не може да се минава по тях, а улица “Дунав” е една от най-натоварените, входно-изходна артерия за 6 близки села, жалват се жителите на квартала. Те получиха уверение, че проблемът ще бъде решен възможно най-скоро.

Жителите на кв. “Черно море” поискаха още  видеонаблюдение, ремонт на спортната площадка, субсидия за ремонт на Пенсионерския клуб и скорошно реализиране на проекта за изграждане на велоалея, която да ги свърже със съседния квартал “Рудник”.

Жителите на квартал  Рудник също бяха единодушни, че  са доволни от реализацията на проекта за Воден цикъл, който се реализира в двата квартала. Те поискаха от Бюджет 2016 да бъдат предвидени средства за ремонт на спортната площадка  училището, читалището и детската градина.

Предвидените инвестиции за благоустрояване на жилищните пространства и  за инфраструктурата, както и предвидените средства за зравеопазване, образование и социални дейности представи в резюме пред жителите на кв. Рудник зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега