Бургас, Спорт, Топ новини

Възраждат плувния маратон с награден фонд от 6000 лв.

1

Община Бургас и Плувен клуб “Бриз”-Бургас възнамеряват да възстановят традиционният и популярен сред жителите и гостите на града плувен маратон от остров “Света Анастасия” до Моста.

След няколкогодишното прекъсване на 9 август, тази година, всички кандидати ще могат да се включат в надпреварата и да прекосят разстоянието от 6400 метра. Именно толкова е дължината от Моста до о-в Света Анастасия. Разбира се, смелчаците трябва да завършат начинанието без да са използвали помощни средства, но пък могат да плуват в свободно избран стил. Стартът ще бъде даден от острова в 10.05 часа.

Всички желаещи да участват трябва да се явят в същият ден в 07.00 часа на Моста за регистрация, инструктаж и транспортиране до “Света Анастасия”. Те ще бъдат извозвани с корабче до о-в “Света Анастасия”. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Моста.

В маратона могат да участват всички жители и гости на Бургас, навършили 14 год., като за тях се изисква съгласието и подпис на единият от родителите. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието.

От Общината са категорични, че по време на провеждането на плувния маратон ще бъдат взети всички мерки за сигурност.

Общият награден фонд е 6 000 лв., разпределен в две категории – Мъже и Жени, които ще бъдат раздадени от 1-во до 10-то място. Специални награди – най-предно класирал се бургазлия, най-предно класирал се участник над 40 г. мъж, най-предно класирал се участник жена.

Олимпийската шампионка на България по плуване Таня Богомилова ще бъде специален гост на награждаването на победителите в маратона.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега