Политика

ВМРО се разграничи от НФСБ. Воеводите остават при Бареков

0

„ВМРО е в коалиция с „България без цензура“, „Гергьовден“ и ЗНС. Именно благодарение на тази коалиция ВМРО е единствената, участваща в Европейския парламент българска патриотична формация. Това я превръща в представител на българските националисти на европейско ниво“. Това се посочва в изявление до медиите от партията на Красимир Каракачанов относно коалиционната политика на ВМРО.

Изявлението идва след като Националният фронт за спасение на България (НФСБ) отказа коалиция с партията на Николай Бареков, но пък поиска общ патриотичен фронт с воеводите от ВМРО. Само за няколко часа между формациите България без цензура и НФСБ прехвърчаха искри. Първо новият политик Бареков обяви, че е по-важно с НФСБ да работят срещу ДПС, а само няколко часа по-късно ги обвини, че изпълняват поръчка.

“ВМРО и евродепутатът Ангел Джамбазки подхождат към тази отговорност с изключително внимание и са готови да сътрудничат с всички патриотични сили – за силна и единна България”, допълват от ВМРО в своята декларация.

От “Движение Гергьовден” също съобщиха, че не са водили и не водят разговори с други политически партии или коалиции от политически партии във връзка със съвместно участие в предстоящите извънредни парламентарни избори.

В позицията пише още, че членовете и симпатизантите на Гергьовден работят усилено в рамките на коалицията, с която се явиха на евроизборите през май месец, като в момента текат отчетно-изборни събрания по места и редица други подготвителни действия в тази връзка.

Приемаме разпространената информация като поредния опит да се повлияе негативно върху общественото мнение и да се внесе нестабилност в най-стабилната коалиция в политическото пространство в момента, която само за два месеца от учредяването си успя да спечели почти 250 000 гласа на провелите се на 25 май избори и да изпрати двама депутати в Европейския парламент, посочват от Гергьовден. От движението добавят и че ще работят така, че на изборите през октомври коалиционните партньори да удвоят постигнатия резултат, като спечелят поне 500 000 гласоподаватели.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега