Бургас, Култура

(Виртуално) До Армения и назад

0

Искате ли да се разходите в чужда държава, но без да напускате България. Без дори да напускате Бургас. Това ще бъде възможно от утре (15 юли) от 18:30 ч. в Културен център “Морско казино”, зала “Петя Дубарова”. Там всички бургазлии и гости на града ще могат да направят една виртуална разходка из Армения. 

Експозицията “Армения древна и съвременна” е създадена по идея на почетния консул на република Армения в град Пловдив – Ехиязар Узунян. Неговата основна идея е  да види любимата си Армения през погледа на двама българи. Проектът се реализира от Христо Димитров и Милко Илиевлюбители фотографи. Ефектът е наистина впечатляващ, защото двамата фотографи решават да покажат най-запомнящите се фотоси от тайнствената страна в една уникална и завладяваща изложба.

Колоритната програма включва традиционни арменски танци. Те ще бъдат  поднесени от група “Антарам дзахигнер” към съботното училище на арменската общност в Бургас.

В откриването на изложбата ще се включи Микаел Кеворкян от Пловдив, финалист на няколко конкурса за рецитация на Яворова поезия, ще рецитира “Народ без земя и земя без народ “от Ваня Петкова. Водещият д-р Ахавани Кеворкян, сътрудник на почетния консул ще направи кратко резюме за всеки сниман обект.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега