Бургас, Общество

Весели букви ще са новите атракции в Бургас

0

Големи букви, изписващи името БУРГАС, могат да се превърнат в нова атракция за черноморския град. Идеята е на общинските съветници от ГЕРБ Антон Берданков и Георги Кузманов и ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет. Предложението е подобни надписи да бъдат поставени на две места в града –  на площад „Тройката” и на входа на Морската градина, в близост до Пантеона.

 

„Развитието на туризма на територията на община Бургас е приоритетна област и важна предпоставка за устойчив икономически растеж. В последните години бяха реновирани и изградени нови туристически обекти, съоръжения и атракции, които се посещават не само от туристите, но и от жителите на града”, напомнят общинските съветници.

По думите им туристическата атракция, която липсва, е модулна конструкция с рекламен надпис на града. Съветниците смятат, че това ще се превърне в едно от любимите места за снимки на жителите и гостите на Бургас.

„Считаме, че реализирането на нашето предложение ще спомогне за възприемането на Бургас като морска дестинация и самостоятелен туристически център, тъй като подобни надписи са изключително популярни в по-големите европейски градове, в които на централно място са поставени обемни светещи букви с името на града”, пишат Берданков и Кузманов.

Съветниците предлагат и проекти за атрактивните надписи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега