Бургас, Култура

„Службогонци“ на бургаска сцена

0

Един от най-забавните и вечно актуални мюзикъли – „Службогонци“, ще бъде представен в Бургас.

Представлението, което е вдъхновено от едноименната комедия на Иван Вазов, ще се играе на 17 ноември от 19:00 часа на сцената на държавната опера. Автор на музикалната творба е Парашкев Хаджиев. Постановката е дело на режисьора Александър Текелиев, а по сценографията е работил световноизвестният български художник Иван Токаджиев.

Диригент на оркестъра е маестро Иван Кожухаров. На сцената зрителите ще видят звездите на бургаската опера – в образа на Никола Балтов ще се превъплъти Петър Тихолов, партията на неговата дъщеря Аничка поема Мария Цветкова, с тях на сцената излизат Йордан Христозов, Марчо Апостолов, Тошо Герджиков, Шмилена Султанова, Лина Пеева и други.

„Службогонци“ излиза не за първи път на бургаска сцена. След продължителна почивка постановката е възстановена. Публиката ще може да се забавлява с каламбур от крилати фрази и комични ситуации.

„В България най-опозорителното оскърбление е да кажеш някому да иде да работи. Такова петно се измива само с кръв“ е само една от репликите, които макар и написани през 1900 година, звучат актуално и през 2017 година.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега