Бизнес, Бургас, Общество

Бюрото по труда е обучило над 50 нови лични асистенти

0

53 безработни лица от “Бюрото по труда” са обучени за лични асистенти на 45 възрастни и деца с трайни увреждания. Задачата беше да се осигури качествена грижа и по-добър живот в рамките на проект “С грижа към хората – звено за услуги в домашна среда”. Това стана ясно на финална пресконференция по проекта.

“Обществото има дефицит в социалната сфера. С много усилия работим по тази стратегия  и смело мога да кажа, че всички поставени цели са изпълнени”, сподели по време на срещата д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет “Здравеопазване и Социални дейности” .

Той уточни, че  Общината ще продължава да търси възможности за външно финансиране на подобен род проекти, които да са насочени към най-уязвимите групи от хора.

Пресконференцията  продължи с подробна презентация за стъпките и дейностите по изпълнение на проекта, чиято основна цел е преодоляване на социалната изолация на възрастни хора и лица с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване, чрез създаване на Звено за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж.

Проектът се осъществява от Община Бургас с подкрепата на ОП “Развитие на човешките ресурси”, финансирана от Европейския социален фонд. Неговата стойност е 238 530 лева.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега