Бургас, Политика, Топ новини

Бургас скрепява връзките си с Виетнам

0

Среща между представители на Община Бургас и депутати от виетнамското национално събрание обсъди възможностите за сътрудничеството в основните икономически сфери.

В срещата взеха участие Н.Пр. Ле Дък Лиу, извънреден и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в София, представителите Виетнамското национално събрание – Ман Хунг, който е заместник-председател на комисията по социални въпроси  и  още 9 депутати от азиатската държава. Община Бургас бе представлявана от заместник-кметовете д-р Лорис Мануелян и Атанаска Николова.

“България и Виетнам имат отлични и дългогодишни приятелски взаимоотношения. Надявам се те да продължават да се развиват. Нашият град е отворен за сътрудничество във всички сфери- икономика, здравеопазване, социални дейности  и култура.”, заяви д-р Лорис Мануелян.

От своя страна зам. – кметът по Европейски политика и околна среда  Атанаска Николова представи проектите, които изпълнява общината с европейски средства.

Чуждестранната делегация беше запозната  подробно със социалните услуги, който администрацията предоставя  и мерките , които реализира за интеграцията на уязвимите групи.

Н.Пр. Ле Дък Лиу припомни, че неотдавна по време на среща с бургаския кмет Димитър Николов е обсъдена възможността за побратимяване между Бургас и виетнамския град Куан Нин.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега