Бургас, Култура, Топ новини

Бургас посреща водещи винари за Фестивала на виното

0

Без съмнение най-изключителното събитие за бургазлии през месец юли е неговото начало, за щастие тази година и неговият край обещава да бъде запомнящ се. Водещи български производители и вносители на вино стартират първия по рода си Фестивал на виното в черноморския ни град.

От 31 юли до 3 август в КЦ „Морско казино“ жителите и гости на Бургас ще имат възможността да дегостират едни от най-добрите български и вносни вина отличени с международни награди.

Сред винарните участващи във фестивала са – Едоардо Миролио, Изба Карабунар, Винарска изба Мараш, Шато Бургозоне, Винарна Братанови, Стримон – Левуново, Мидалидаре Естейт, Винпром Пещера, Изба Съединение, Тера Тангра, Дивес Естейт, Винарна Даробас, Вила Юситна, Шато Копса, Черноморско злато, Винарска изба Марян  и други.

Председател на Националната лозаро-винарска камара  – Радослав Радев гарантира на посетителите на Фестивала вина от висок клас с богати вкусове от различни региони.

Гвоздеят в програмата на първия фестивал на виното в Бургас ще е представянето на актуалните в последните години и безспорен хит – биовина.

На всекидневните дегустации на Фестивала ценителите на хубавите вина ще могат да сравнят качествата на предлаганите вина от водещи български винопроизводители и вносни аржентински и австралийски вина, които имат дългогодишни традиции в производството на напитките с контролирано наименование за произход.

Организаторите са подготвили и конкурс в рамките на фестивала наречен “Продукт на потребителя”. Там със “сляпа дегустация” посетителите ще оценяват качествата на различните видове и марки.  Работното време на Фестивала на виното – Бургас 2014 ще бъде от 15 до 23 часа.

Фестивалът се провежда под егидата на Община Бургас.

С подкрепата на: НЛВК, РЛВК “ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ” – гр. Бургас и Съюза на енолозите в България.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега