България, Политика

Бойко Борисов: Промених си плана – избори през септември!

0

„Считам, че средата на септември могат да се проведат избори.” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Има промяна в плана ми за дата на изборите. Вместо държавата да катастрофира плавно, катастрофата се превърна в бедствие. Вчера, докато слушах този псевдопремиер Орешарски, ми се изправя косата за всяка седмица какво могат да направят”, изрази възмущението си Борисов.

„Виждате тотален провал, лъжа, измама на тези хора. Станишев трябваше да излезе и да покаже всички виновни за това. Управляващите трябва да излязат честно така, както излязох аз, сложих оставката и казах – не мога да задържа цената на тока и подавам оставка. Да излязат и да кажат – ние банкрутирахме България, ние оставихме октомври и ноември държавата без никаква защита”, категоричен бе Бойко Борисов. Според него още един месец агония трябва да се спести на държавата. „Иначе могат да съборят още една банка и катастрофата да стане непоправима. Тя и сега е непоправима”, допълни той. Борисов посочи, че средата на септември е само с един месец по-рано и хората вече ще са се прибрали от почивка. „Да се надяваме да има по-висока избирателна активност, за да може тези, които победят, да имат моралното право да застанат след това да направят реформите. Катастрофата е тотална навсякъде”, каза още председателят на ГЕРБ.

„Нулева година за България, даже и под водата. Във всяка една сфера катастрофа. Този екс или псевдоикономист, или финансист каза, че ще върнем осигуровките предварително. Защо, „експерте”, трябваше да направиш така, че една година да не ги плащат и април месец 2015-та година бюджета да трябва да извади още 20 млн. Как би обяснил на студентите псевдоекспертът подобно действие, освен нова катастрофа? Как можа, за да сложиш сестрата на една депутатка на Здравната каса, да източиш половин милиард по средата на годината? Кой ще носи наказателна отговорност затова?”, коментира Бойко Борисов. Той припомни, че за една година единствено е било коментирано защо е проверявал магистралите и мостовете с вертолет: „Една година се занимаваха с това, а тук загубиха милиарди. Няма комисии, няма разследване. Кой ще възстанови тези пари?”.

„Колко време ви казвах, че тази тройна коалиция – БСП, ДПС и „Атака” е пагубна за държавата? Колко пъти го говорих това? Вие тогава си следвахте по опорни точки. Какво да кажем сега? Те дори не могат да се съберат да освободят Станишев да отиде да си върши работата в Брюксел”, каза Борисов. Той допълни, че има достатъчно проблеми да решава в ГЕРБ, за да се занимавам с другите партии, и посочи, че ще подкрепи оставката на Станишев. „За да се умири държавата, за да се опитаме нещо да поправим, в петък ще отида. Иначе ще кажат Борисов се инати, Борисов проваля. Знам им вече опорните точки какво ще напишат и какво ще кажат. Ще отида, за да предложа тази дата. Този парламент няма как да работи повече, няма и какво да решава. Това, което им беше важно да си сложат техните хора, те си го решиха. В това не виждам какво може да се консултира”, твърдо заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че не се наема да оценява ничия политическа тежест, тъй като тази оценка се прави от българския народ: „Знам моята тежест каква е и тя беше много повече от тази на Орешарски. Това е безспорен факт. Тоталната изолация на Орешарски в последната една година донесе изолация на България в европейски план.  Какъв премиер си ти, като чакаш някой да ти казва за оставка. Премиерът е най-важната фигура в държавата. Цялата оперативна власт е там. Кой му е началникът? Кой му реди министрите?”, попита Борисов.  „Той не може да чете, мен, доктора на науките, си позволяваха да ме обиждат. Не е чел пълномощното, с което е отказал суверенитет за Брюксел. Той каза на КСНС: „Не съм го чел”. Не бил чел договора за „Южен поток”, не знаел има ли санкции. На БЕХ някаква организация, на АЕЦ „Козлодуй”, на един мъртвец, каквато е държавата, искат златното зъбче. На трупа искат да му дръпнат златния зъб, за да е изцяло труп. Наказателно преследване трябва за тези хора, защото това са щети, които са непоправими”, категоричен бе Бойко Борисов.  „Само по Северната тангента са 200 млн. евро безвъзвратно загубени. Вместо както направих Южната дъга, да се прави Северна тангента, защото не е тяхна фирма или някаква там, не искат да я пуснат. 200 млн. евра губим безвъзвратно. „Конкурентоспособност” – губим”, допълни председателят на ГЕРБ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега