България, Политика

Божидар Лукарски: Бареков не решава кой с кого да управлява

0

“Винаги, когато БСП е на власт се стига до банкова криза и почти до фалит на държавата, както беше и през 1996-1997г. Управляваща олигархия е ясна – това са управляващите партии БСП и ДПС. Тези партии си имат председатели,  лидери, почетни или не толкова почетни. Това са хората, които олицетворяват политическата олигархия и носят основната вина за това, което се случва в държавата”, това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски в предаването на БТВ „Лице в лице”.

Според него случващото се в банковия сектор показва по безпрецедентен начин намесата на държавата в независими органи, каквито трябва да бъдат съда и прокуратурата. Във войната между г-н Пеевски и г-н Василев прокуратурата се използва като маша. Война, която е колкото личностна, толкова и икономическа, но е за сметка на всички български граждани. Не е в прерогативите на прокуратурата да взима страна. Именно поради тази причина ние от Реформаторския блок смятаме, че трябва да се намеси и ДАНС, защото нарушаването на финансовата стабилност, отново предизвикана от лидерите на БСП и ДПС, води и до заплаха за националната сигурност. Същите тези лидери оставиха едно правителство да управлява, без да има реална парламентарна подкрепа. Няма парламент, а имаме управляващо правителство, което отказва да подаде оставка, бе категоричен синият лидер.

Той подчерта, че в тази ситуация се задава безконтролен грабеж на държавата и безобразни назначения на всички нива като отличи тези в системата на МВР и самото приемане на промените в закона за МВР.

Запитан за поканата отправена от Бареков към РБ Божидар Лукарски отчете добрия резултат на ББЦ на изборите за ЕП, но отбеляза, че той не ги поставя в позиция да определят кой с кого да управлява и да прави коалиции. В крайна сметка народа е този, който ще определи на едни бъдещи избори, възможно най-скоро, кой ще управлява България, каза в заключение той.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега