Бургас, Общество

Благодарение на студенти от БСУ са предложени 16 корекции в Изборния кодекс

0

Студентите от БСУ Михаел Калошев (журналистика),  Светлана Тонева (връзки с обществеността), Елена Георгиева (журналистика) получиха сертификати за участие в проекта на Гражданска инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ) „Медиен мониторинг Евроизбори 2014“. Те бяха включени в регионалния екип на проекта с регионален координатор Добринка Кирова.

Сертификатите връчиха проф. дпн Галя Христозова, ректор на БСУ, и проф. дсн Михаил Мирчев, председател на ГИСДИ.

Благодарение на работата на целия екип, ръководен от д-р Катя Михайлова, ГИСДИ предложи 16 корекции и допълнения на Изборен кодекс по отношение регулация на медиите в изборен процес. Предложението стана основа на Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, разработен от депутата Мартин Захариев.

Резултатите от медийния мониторинг на ГИСДИ  са достъпни на страницата на организацията, в раздел „Четвърта власт“ – http://gisdi.eu/bg/

Медийният мониторинг е един от инструментите за съхраняване на демократичността и плурализма на публичния политически дебат. Чрез него се осъществява  обществен контрол върху дейността на Четвъртата власт в изборния процес – дали тя спазва изричните законови изисквания, дали осигурява възможност за информиран избор на своята аудитория, на гражданите-избиратели, какви личности, идеи и теми поставя пред общественото внимание.

Страница на медийния мониторинг – http://gisdi.eu/bg/Kakvo_namirate_-c161

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега