Политика

Бареков в атака: Прокуратурата да каже дали КТБ е пирамида

0

Николай Бареков призова за спокойствие в обществото и препоръча на политиците да са готови за дебати.

“Разполагам с информация, че липсите в КТБ са между 3 и 5 млрд. лева! Основният проблем за това финансово състояние на банката е във високите лихви, които тя е давала през годините. По този начин са привлечени много хора, включително и такива като Вежди Рашидов, които да си държат спестяванията в нея. Истината трябва да знае! С огромен интерес очаквам резултатите от одите на КТБ, които до час ще бъдат оповестени от управителя на БНБ Иван Искров”, заяви лидерът на “България без цензура” Николай Бареков.

Според бившия телевизионен водещ Бойко Борисов трябвало да успокои топката и разумно да изчака, за да се види истинското състояние на КТБ. Освен това Бареков се надявал Иван Искров да предложи план за излизане от кризата с липсващите пари.

Евроконсерваторът настоя да бъдат взети адекватни и правилни решения, за да не пострада икономиката на страната, а от там и невинните хора и вложители. Партиите, които създадоха това чудовище не трябва да си измиват ръцете с държавните пари, като национализират банката, категоричен е Бареков. Той обяви, че ще информира Европарламента за одита на КТБ, за да се затегне дисциплина при раздаването на кредити от банките и при определянето на техните лихви.

“В случая с КТБ може да се натъкнем на българския Бърнард Мадов, който вместо банка беше създал финансова пирамида. Орешарски беше казал, че КТБ не е банка, а нещо друго. А аз казвам – ако не е банка или чейнджбюро, то трябва да е финансова пирамида”, категоричен е евродепутатът.

“Призовавам прокуратурата незабавно да се задейства и да предприеме съответните действия за издирване на виновниците за трагичното финансово състояние на банката. Държавното обвинение трябва да разследва и тези, които бяха във властта и създадоха условия тази банка да расте и да се развива, това са старите герои на прехода. С рухването на КТБ се затваря един цикъл от българския преход”, отсече Бареков.

Според него с потъналите в КТБ средства е могло да се направи безплатно здравеопазване за майките, децата и пенсионерите за 10 години напред, в това число и осигуряване на безплатни лекарства и медикаменти за тях.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега