LifeStyle, Бизнес

Барби с профил в LinkedIn

0

Сега чакаме и Кен да си направи Fecebook профил и всичко ще си дойде по местата. Разбира се това в кръга на шегата, а сега сериозно. Един от еталоните за женска красота с милиони почитатели и дори върли подражатели (случая Валерия Лукянова) вече има свой бизнес профил в социалната мрежа на LinkedIn.

Колкото и нереално да звучи, профилът на Барби в социалната мрежа е съвсем истински, и даже с близо 4 хиляди последователи.

Барби, съкратено от Барбара, е може би най–известната детска кукла в света. Тя започва да се произвежда през 1959г в Уисконсин, САЩ, а в Европа през 1961г. Създател на куклата Барби или както е прието да се казва, “майка”на куклата, е една от най-богатите жени в САЩ – Рут Хендлер. Вечно слабата и руса красавица носи на „майка си“ приходи от близо 500 мил. долара за първите 10 години от създаването си, а в следващите няколко години по 1 милиард долара. Световната мания по Барби се засилва с всяка изминала година, като през 1994 сметката на Хендлер нараства с още 2 милиарда долара. Днес на едно американско момиче се падат по 10 Барби, в Италия – около 9, във Франция –  7 и около 5 в Англия. Барби започва да се облича от Рейчъл Лондон, която прави дрехи и на Мадона.

По оценката на специалистите, куклата влиза в списъка с 20-те най-сполучливи хода за продаване на стока по света. Не случайно е най-желаната от всички кукли за момичета и е най-продаваната играчка в историята. За компанията производител „Mattel“ собственост на Рут Хендлер и съпруга и Елиът, даже се счита, че може да си съперничи с тази на Disney.

Но ще Ви оставим сами да прочетете биографията на неостаряващата машина за пари и ще се върнем на профила и в социалните мрежи. Присъствието на Барби в LinkedIn е професионално представено и подкрепено със завидното резюме от над 150 професии. Но това не е толкова учудващо предвид факта, че философията за създаването на куклата всъщност е въплъщение на идеята, че жените също имат право на избор и могат да постигнат всичко, което си пожелаят.

„Моят голям пробив бе през 1959 година, когато започнах да вдъхновявам момичетата да имат големи мечти. От тогава аз имах 150+ професии, но моят искрен призив все си остава – да окуражавам поколения момичета да не поставят граници за амбициите си.“

Почитателите на куклата и потребителите на LinkedIn могат да следват профила на Предприемача Барби за новини около бранда, обновления в социалната медия, а защо не и за бизнес вдъхновения.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега