Политика

Атанас Мерджанов: Бихме подкрепили оставката на Иван Искров

0

“Вчера се състояха консултации между парламентарно представените партии във връзка със седмичната програма, взеха се решения и смятам, че тя е изпълнима. Всяка една от политическите сили застана на своята позиция, като защити един или друг законопроект и се надявам програмата да бъде изпълнена, защото това е в интерес на всички граждани.”, това каза в ефира на БТВ председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

На въпрос дали тази програма включва специален закон за КТБ, Мерджанов отговори, че до момента не се предвижда такъв специален закон и, за да може да се говори за такъв първо трябва да има определен проект, над който да може да се разсъждава.

„Позицията на Коалиция за България още от самото начало беше да има достатъчно обективна и точна информация от страна на БНБ, такава до този момент все още не е предоставена, поради което се затрудняват всички усилия, които нашите експерти правят в тази посока”, добави народният представител.

Той допълни, че  казусът с КТБ е достатъчно сериозен и сложен поради липсата на обективна информация. Мерджанов бе категоричен, че оставката на Иван Искров и на управителния съвет на БНБ сами по себе си в конкретната ситуация няма да решат проблемите.

„Ние бихме подкрепили такава оставка, само ако ГЕРБ гарантират, че в най-кратки срокове ще бъде избран нов управителен съвет на банката, които с конкретни идеи и инициативи да предложат решаването на проблемите”, допълни той.

На въпрос дали депозитите над 200 000 лева ще бъдат гарантирани Мерджанов отговори, че от коалицията проявявали усилия, техни експерти работели в тази насока, но всичко това не трябвало да става на гърба на данъкоплатеца, защото иначе би било несправедливо.

„Има резерви в банката затова настояваме за пълен анализ на активите й, вчера се разбра, че има секретен одитен доклад според който там има 2 млрд.”, завърши Атанас Мерджанов


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега