Бургас, Политика

Атанас Зафиров летя на първия директен полет до Ереван

0

Парламентарна делегация, начело с народния представител от „Коалиция за България“ Атанас Зафиров посети Република Армения, по покана  на председателя на Постоянната комисия по външни работи на Арменския Парламент – А.Закарян. Народните представители летяха с първия директен полет на „България еър“ по маршрута София-Ереван.

„Голям крачка напред в развитието на двустранните отношения и най-вече по отношение на икономическите такива е и назначаването на съветник по икономическите въпроси в посолството на България в Ереван, което е първото подобно в новата ни история”, категоричен бе народният представител.

„Това ще доведе до допълнително развитие на търговско-икономическите връзки, които не са на достатъчно задоволително ниво”, добави Зафиров .

На срещата в Народното събрание в Ереван, между българската делегация и Комисията по външни работи освен това беше подчертана и важността от развитието на междупарламентарните отношения, както и засилването на  взаимодействието между двете страни на различните международни форуми. Зафиров благодари на домакините и за подкрепата на арменската страна за избора на Ирина Бокова за Генерален Директор на ЮНЕСКО.

Обсъдена беше и ситуацията около мирното урегулиране на Нагорно-Карабахския конфликт, както и други теми, като  сътрудничеството в областта на туризма. На срещата и двете страни изразиха готовност за още по-задълбочен диалог по въпросите от взаимен интерес и за доброто на двата християнски народа.

Атанас Зафиров отбеляза, че българските граждани винаги са таили  чувства  на уважение и респект към своите съграждани от арменски произход. Той подчерта общите моменти в историята на двата народа, които са добра предпоставка за настоящото и бъдещо сътрудничество и взаимопомощ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега