Бургас, България, Политика

Атанас Зафиров: ГЕРБ блокира проекта за медицински факултет в Бургас

0

Днес Народното събрание е трябвало да гласува проект за решение на предложение на Министерския съвет  за откриване на факултет “Обществено здраве и здравни грижи“ в структурата на Университет “Проф. д – р  Асен Златаров“ – Бургас.”. Това обаче не се е случило, заради игра с кворума.

“За съжаление, но и без да се изненадваме, групата на ГЕРБ за пореден път бойкотира работата на Народното събрание, като не се регистрира за кворума, с което освен че провалиха обсъждането и приемането на 11 особено важни занопроекта, поправки и допълнения в т. ч. по Закона за здравето, Закона за защита на потребителите, Закона за автомобилните превози, Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси / много важен, за да няма повече тефтерчета “Златанов“/ и редица други, то на практика провалиха възможността още тази година да започне прием в новия факултет.”, възмущава се бургаският социалист Атанас Зафиров.

Според него дребнопартийните сметки са наделели над обществения интерес. Групата на БСП щяла да изпълни поетите към гражданите на Бургас ангажименти.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега