Политика

АБВ структурира работните си органи

0

Националният съвет на АБВ структурира работните си органи. Това съобщи на пресконференция Румен Петков след заседанието на НС на АБВ. Той обясни, че органите ще бъдат разделени в два аспекта. Първият е свързан с партийното строителство и изграждането на структурите на партията в регионите, вторият е утвърждаването на Националния предизборен център.

доц. Андрей Бунджулов поема идейното развитие на партията, организационното и кадровото развитие се поверява на Бойко Радоев, а кметът на Перник Росица Янакиева ще се занимава с работата с другите политически партии и структурите на гражданското общество.

Останалите комисии са с изцяло политически характер. Комисия за управленските проекти, предизборните платформи и посланията е за Ивайло Калфин. Изключително важна и ключова комисия, която ще се занимава с демографската политика, според АБВ, ще бъде комисията за укрепване на държавността и институциите, реформиране и развитие на политическия модел – – ръководител на тази комисия е проф. Борислав Борисов. Тази мегакомисия в АБВ ще има и две свои основни подкомисии: социална политика, икономика и иновации. Николина Чакърдъкова ще се занимава с комисия за развитие на културно-историческото наследство. Европейската интеграция, външната политика и националната сигурност е за Полина Попова. А Севда Димитрова ще ръководи комисията Медии и общество.

Националният предизборен център ще има осем направления на своята работа. Политическа платформа „Публични политики, послания и обучение на кандидатите за народни представители” – Ивайло Калфин и проф. Борислав Борисов; изграждане на връзки със структурите на ПП АБВ – Бойко Радоев; работата с местните органи на самоуправление – Делян Енкин; другите политически партии, неправителствените организации – Росица Янакиева; правно обслужване – Румен Еленски; социологически изследвания и прогнози – Андрей Бунджулов; PR и подготовка на предизборните материали – Трендафил Величков; финансово обезпечаване и отчетност – Емил Кало;

АБВ планира кампанията си в два етапа, каза Румен Петков. Той обясни, че първия етап на кампанията започва днес и кампания в същностния период. Основните задачи, които са поставени пред Националния предизборен център, са до края на този месец да предложи за утвърждаване правилата, критерии за номиниране на народни представители и в периода до средата на август да бъдат структурирани регионални предизборни центрове, каза още Румен Петков.

Също така стана ясно, че АБВ ще разчита и на Граждански съвет. Той е една от залегналите в Устава на АБВ форми на работа, с които се дават права на структурите на гражданското общество за пълна информация върху дейността на партията, възможност за коректив и контрол върху нейната дейност, както и за излагане на позиции и правене на предложения, по които партията е длъжна да откликва.

Гражданският съвет на АБВ ще се разширява, като ще привлече в своя състав изцяло по свое усмотрение и на доброволен принцип, изтъкнати представители на гражданското  общество във всички сфери на дейност – интелектуалци, научни дейци, лекари, преподаватели бизнесмени и т.н.

Проф. Любомир Халачев, ректор на НАТФИЗ “Кръсто Сарафов” е бил избран от Националния съвет на АБВ за председател на Гражданския съвет на АБВ

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега