България, Политика

Новите юпита: Клуб „Милениум“ се готви за евровота

0

Клубът на родените след 1 януари 1981 г. и работещи извън страната българи – „Милениум“, ще прави кампания за евроизборите. Става въпрос за събития, на които да се обсъдят бъдещето на Европейския съюз (ЕС) и възможните политики за изграждането на по-силна и обединена Европа. Целта била да се зададе проевропейски тон на предизборната кампания на фона на растящите антиевропейски настроения.

„Нашата цел е да предизвикаме обществен дебат. За нас е важно България да е в сърцето на Европейския съюз. На този етап са важни идеите. Ако в хода на това, което правим, се види, че има обществено доверие да участваме на изборите, ще помислим“, обясни пред „Дневник“ председателят на клуба Румен Чолаков. Според него при интерес е възможно да се говори за конкретни лица от „Милениум“, които да участват като кандидати за евродепутати в листите на съществуващи или нови проевропейски партии.

„Идеята на „Милениум“ е нашето поколение да бъде представено в политиката. Младите хора сме най-големите бенефициенти от постиженията на ЕС и трябва да имаме силно участие при определяне на бъдещето на Европа“, каза още Чолаков.

На една от първите сбирки през 2016 г. представители на клуб „Милениум“ се прицелиха в участие на млади хора в политиката до 5 години. Учредяването на клуба по-рано същата година, на което присъстваха бившият премиер Симеон Сакскобургготски и някои от „лицата“ на НДСВ, бе сравнено с известната като „Българският Великден“ среща на млади успешни българи през 2000 г.

В последните две години в събития на клуб „Мулениум“ в Лондон присъстваха шоуменът Слави Трифонов и омбудсманът Мая Манолова. Бившият президент Росен Плевнелиев участваше в сбирки в София.

Другата идея на клуб „Милениум“ е да предложат стратегия за развитие на страната в следващите 20 години – програмата „България 2040“. Приоритетите бяха обсъждани на сбирка в София през ноември м.г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кой бургаски депутат работи най-много за интереса на бургазлии?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега